Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Utolsó kommentek

CsajozasPasizas.blog.hu

Csajozás, pasizás, ismerkedés, barátok, flört, szerelem, sorsok, történetek...

Linkblog

11 esküvői babona, amit nem árt betartani

2012.06.15. 13:45 :: Csajozas.hu/Pasizas.hu

Egy esküvőn számos szokással találkozhatunk, sokszor nem is gondoljuk, milyen fontos tartalommal bírnak ezek a babona szerint.

Menyasszonyi ruha

Fehér színe a tisztaság jelképe, de ez mára már jelentőségét vesztette, sokan vannak, akik más színben állnak az oltár elé. Azt mondják, szerencsétlenséget hoz, hogyha a vőlegény az esküvő előtt megpillantja a ruhát.

Fátyol

Az ártatlanságot jelképezi, ezen felül megvédi a menyasszonyt a gonosztól. Ezt segíti elő az esküvőn a pohártörés és zajkeltés is. A fátyolnak nem szabad leesnie, mert az is szerencsétlenséget jelent, akár csak az, ha az esküvő napja előtt kerül a menyasszony fejére.


Régi, új, kék, kölcsönkapott

A menyasszony viseletére vonatkozik. A hölgynek viselnie kell valami régit, ami eddigi életét szimbolizálja, míg az új egy újabb életszakaszt. A kék a hűség színe, míg a kölcsönkapott pedig a barátságot és a szerelmet jelképezi, amelyek nélkül egy házasság nem lehet elég erős kötelék.

A gyűrű

A házasság örökérvényűségét jelenti. Szerencsétlenséget hoz annak elhagyása, leejtése. A házasság végét jelenti, ha valaki más felpróbálja.

Koszorúslá nyok

A hagyomány szerint a koszorúslányok egyforma ruhát viselnek, méghozzá azért, hogy egyenlő eséllyel induljanak a jelenlévő férfiaknál – tehát a koszorúslányok elsősorban azért vannak jelen, hogy párt találjanak maguknak. Létezik olyan nézet is, hogy a démont tévesztik meg, aki így távol marad. A babona szerint, hogyha valaki már háromszor volt koszorúslány, az soha nem fog férjhez menni.

 

CSAJOK: FOLYTATÁS ITT

PASIK: FOLYTATÁS ITT

Szólj hozzá!

Címkék: babona árt esküvői 11 betartani

A bejegyzés trackback címe:

https://csajozaspasizas.blog.hu/api/trackback/id/tr164590356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása