Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Utolsó kommentek

CsajozasPasizas.blog.hu

Csajozás, pasizás, ismerkedés, barátok, flört, szerelem, sorsok, történetek...

Linkblog

A nők könnyebben megbocsátanak, mint a férfiak

2012.06.15. 13:38 :: Csajozas.hu/Pasizas.hu

A szülők általában könnyebben megbocsátanak, mint a gyermekek, a nők könnyebben adnak feloldozást, mint a férfiak.

A nőknek kevésbé esik nehezére megbocsátani, mint a férfiaknak - állítják a baszkföldi kutatók. A Revista Latinoamericana de Psicologia kutatói szerint a legfontosabb faktor a folyamatban az empátia - és ebből a nőknek nagyobb adag jutott. Ezt állítja legalábbis Carmen Maganto pszichológus, a der Standard által idézett tanulmány egyik szerzője. A három kutató 140 személyt vizsgált meg, egy részük 45 és 60 év közötti felnőtt, akiknek gyermeke is van, más részük 17 és 25 év közötti, gyermektelen fiatal.
A szülők lágyszívűbbek

A vizsgálat során két tényezőt vizsgáltak: egyrészt mennyire könnyű vagy esik nehezére az illetőnek megbocsátani egy bizonyos helyzetben, másrészt milyen tényezők hatnak a döntés során. Nem csupán a nemek közötti különbségek váltak nyilvánvalóvá, hanem kor-specifikusak is.

A szülők általában könnyebben megbocsátanak, mint a gyermekek, a nők könnyebben adnak feloldozást, mint a férfiak - többek között erre az eredményre jutottak. A legeslegkönnyebben azok a nők bocsátanak meg, akiknek élete nagy részében általában mások megbocsátottak.

Mindkét korcsoportban a „már nem hibáztatni valakit” kifejezéssel definiálták, mit jelent a megbocsátás, valamint az empátia, a megértés és a megbékélés fogalmát rendelték hozzá.

 

CSAJOK: FOLYTATÁS ITT

PASIK: FOLYTATÁS ITT

Szólj hozzá!

Címkék: férfiak nők könnyebben megbocsátanak

A bejegyzés trackback címe:

https://csajozaspasizas.blog.hu/api/trackback/id/tr854590343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása