Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Utolsó kommentek

CsajozasPasizas.blog.hu

Csajozás, pasizás, ismerkedés, barátok, flört, szerelem, sorsok, történetek...

Linkblog

Jobb a nő az ágyban, ha ő a családfenntartó?

2012.01.20. 01:58 :: Csajozas.hu/Pasizas.hu

http://napiaszonline.hu/pictures/kepek/middle/agyban_elvezunk.jpgMire Kata és Tibor készek voltak a családalapításra, mindketten sikereket értek el szakmájukban. Kata egy világcég marketing menedzsere volt, Tibor az egyik népszerű étterem séfje. Mindketten sokat dolgoztak, sokszor napi nyolc óránál is többet, de ez egyiküket sem zavarta, imádták, amit csináltak.

Amikor Kata első gyermeküket várta, szembekerültek azzal a problémával, amivel minden babát váró házaspár: ki marad otthon a kicsivel? Születendő gyermeküket nem szerették volna bébiszitterre bízni, dadát pedig nem engedhettek meg maguknak, bármilyen jól kerestek. Hosszas gyötrődés után úgy döntöttek, egyikük félállásba megy, és otthon marad a bébivel, a másik pedig továbbra is egész időben dolgozik.
A gyermekünk érdekében...
„Mindketten hagyományos dolgokat szerettünk volna adni a kicsinek: meleg otthont, szerető szülőket – mondja Kata. – Végül azt kellett átgondolnunk: melyikünk munkája hoz többet a konyhára. A válasz: az enyém. Néha azt szeretném, ha még ennél is többet keresnék, és akkor Tibor teljesen a gyerekeknek szentelhetné magát – mondja a csinos anyuka, aki egyike azoknak a nőknek, akik elsődleges kenyérkeresők a családban.

Ez tíz éve még elképzelhetetlen szerep volt a nők számára. Ma sem ez az általános, de egyre gyakoribb. A változásra borzasztó egyszerű a magyarázat: napjainkban a nők képzettebbek, iskolázottabbak, és jobban fel vannak készülve a munkahelyen való helytállásra, mint a férfiak.

Egy internetes közvélemény-kutatás alátámasztja ezt a feltételezést: a legtöbb vezető pozícióban dolgozó feleség úgy véli, nem azért keres többet férjénél, mert agresszívebb vagy mert többet dolgozik párjánál, hanem azért, mert képzettebb.
Ez a felállás azonban óhatatlanul azt eredményezi, férj és feleség másként néz egymásra. Ha a nőnek nem kell a betevő falat miatt aggódnia, mert van mit a tejbe aprítani, nem olyan társat keres, aki eltartja, hanem olyat, aki az élet minden területén jó partner. A férfiak sem ragaszkodnak annyira hagyományos szerepükhöz: nem görcsölnek azon, „nekem kell a nagyobb presztízzsel járó munkát végeznem, mert én vagyok a férfi”.

 

CSAJOK: FOLYTATÁS ITT

PASIK: FOLYTATÁS ITT

Szólj hozzá!

Címkék: családfenntartó

A bejegyzés trackback címe:

https://csajozaspasizas.blog.hu/api/trackback/id/tr83592108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása