Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Utolsó kommentek

CsajozasPasizas.blog.hu

Csajozás, pasizás, ismerkedés, barátok, flört, szerelem, sorsok, történetek...

Linkblog

A házasság halála

2012.12.09. 16:34 :: Csajozas.hu/Pasizas.hu

http://magyarnarancs.hu/data/cikk/5/56/54/cikk_55654/200214_46.jpgEmberiességünk természetes megnyilvánulása, hogy tragikusnak ítéljük, ha valakinek meghal a házastársa. A gyász és a veszteségből fakadó fájdalom együttérzést váltanak ki a családból és a barátokból egyaránt, akik ilyenkor kivétel nélkül megértően, a megnyugtatás szándékával fordulnak a gyászolóhoz, támogatásukról biztosítva őt.


Különös módon a válás kapcsán (amely bizonyos szempontból a házasság halálaként is értelmezhető) nem feltétlenül tapasztalunk hasonló együttérzést az ismerősök részéről. A család általában szégyelli az esetet, és gyakran rosszallóan tekint az elhagyott személyre: „Ugye megmondtam!” – hangoztatják. A barátokat szintén kellemetlenül érinti ismerősük válása: olykor kényelmetlenül érzik magukat az illető társaságában, fokozottan ügyelve arra, hogy bizonyos „kényes” témákat ne érintsenek. A vallásos emberek hasonló reakciókat tapasztalhatnak gyülekezetük részéről – megértés és támogatás helyett gyakran helytelenítés és megbélyegzés a jussuk. Ugyanakkor az ismerősök körében akadhatnak olyanok is, akik örömmel fogadják a hírt, hogy az illetőnek végre sikerült megszabadulnia a rossz házasság nyomasztó terhétől, és felszabadultabb és boldogabb lehet.


Az említett reakciók azonban egytől-egyig kedvezőtlen hatásúak, ugyanis gátolják a gyász természetes folyamatát. Tudniillik a válás mind az elhagyó, mind az elhagyott házastárs számára lesújtó esemény (még akkor is, ha a felek a másik helyzetét esetleg kedvezőbbnek ítélik, mint a magukét) – egy olyan csapás, amely óhatatlanul gyászt szül; gyászolni pedig helyesen kell.

CSAJOK: FOLYTATÁS ITT

PASIK: FOLYTATÁS ITT

Ne felejtsd lájkolni és megosztani :) Köszi :)

Szólj hozzá!

Címkék: házasság halála

A bejegyzés trackback címe:

https://csajozaspasizas.blog.hu/api/trackback/id/tr244956080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása